Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-wering.be
banner image

Prijs screens: gemiddelde kosten + prijsbepalers

Op zoek naar de perfecte zonwering voor jouw woning? Screens buiten zijn iets duurder dan gewone rolluiken, maar de voordelen zijn ook groter. Ze zijn esthetischer, je behoudt het zicht op je buitenomgeving, je gebruikt ze ook als vliegenraam, … Maar wat is nu de gemiddelde prijs van zulke screens? En welke factoren bepalen de uiteindelijke prijzen van zonwering met screens?

Ga snel naar:
Welke kostenbepalers voor screens?
Welke tips om de prijs van screens te drukken?
Hoe meerdere vakbedrijven vergelijken?

Vergelijk nu gratis meerdere offertes!

 

 

Hoeveel kosten screens gemiddeld?

Gespecialiseerde vakbedrijven gaan bij de kostprijs uit van screens van 2 meter breed en 2,5 meter hoog. Voor deze afmetingen mag je rekenen op een gemiddelde kostprijs van 750 à 1.500 euro per screen (excl. btw en plaatsing). Vanwaar dat grote verschil? De prijs voor zonwering met screens varieert flink volgens het type, de bediening, de kleur, met zonnecellen of niet, … Over al deze kostenbepalers lees je hieronder meer!

Wil je de prijs voor jouw screens berekenen? Vraag dan zeker voorstellen aan bij meerdere plaatsers. Zij komen bij je langs en maken dan een precieze offerte op met een totaalprijs. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Vergelijk nu gratis meerdere offertes!

prijs screens

 

Welke kostenbepalers voor screens?

Zonwering aan de buitenkant van je ramen is met voorsprong de beste keuze. Zo hou je niet alleen het zonlicht tegen, maar ook de warmte van de zon. Met screens zorg je voor een  groter wooncomfort en aangename binnentemperatuur zonder je woning volledig te verduisteren zoals met rolluiken. Let wel op: de prijzen van zulke zonnescreens kunnen behoorlijk variëren. Wil je dus een prijsbewuste keuze maken? Hou dan zeker rekening met deze factoren:

 

  • Type screens: er zijn 2 grote types screens: windvaste en niet-windvaste. Bij die laatste is er een kleine spleet tussen het doek en je ramen. Daardoor zijn die goedkoper, maar je gebruikt ze best niet bij harde wind. Bij windvaste zipscreens zit niet enkel de onderlat, maar ook de volledige doek aan de zijkanten vast in de 2 zijgeleiders. Zo’n windvast screen is duurder, maar gaat veel langer mee.
  • Bediening: zonwering met screens kan je op verschillende manieren bedienen. Hoe innovatiever, hoe hoger de prijs van de zonnescreens zal oplopen. Zo kost een eenvoudige schakelaar of een afstandsbediening natuurlijk minder dan een systeem met sensoren en domotica.
  • Kleuren: een groot voordeel van screens ten opzichte van rolluiken zijn de talloze uitvoeringen. Je kan dit type zonwering dus beter afstemmen op de stijl van je woning. Bovendien rekenen de meeste fabrikanten geen meerprijs aan voor de meeste standaard kleuren. Wil je graag een afwijkende tint in plaats van zo’n gewoon RAL-kleur? Dan zal je natuurlijk ook meer betalen.
  • Doorzicht en lichtdoorlatendheid: wil je sterk verduisterende doeken waar je toch nog door kan kijken, bv. voor in de slaapkamer? Dan zullen de prijzen van deze zonnescreens hoger liggen. Gelukkig heb je zulke doeken in de woonkamer of andere leefruimtes niet nodig. Ga dan liever voor doeken die iets meer licht doorlaten. Zo vermijd je extra kosten. Ook doeken die nog een beter zicht op de buitenomgeving bieden, zijn amper duurder dan reguliere doeken.
  • Met zonnecellen en batterij of niet: wil je je screens liever niet aansluiten op je elektrische installatie? En de plaatsing dus nog eenvoudiger maken? Dat kan met de zogenaamde solar screens. Dankzij zonnecellen en een batterij verbruiken deze nieuwste screens geen netstroom. Maar aan deze innovatieve technologie hangt natuurlijk wel een hoger prijskaartje.
  • Inbouw of opbouw screens: bij inbouw screens is er geen sprake van een omkasting aan de buitenkant. De screens zijn volledig ingewerkt in de spouw, met een erg strak en esthetisch resultaat. Bij bestaande woningen komen zulke screens door de complexe plaatsing duurder uit. Gaat het om een renovatie en niet om nieuwbouw? Dan kies je dus het best voor opbouw screens.
  • Montage van de screens: de arbeidskosten voor de plaatsing kunnen variëren van bedrijf tot bedrijf. Ook de moeilijkheidsgraad van de werken bepaalt de prijzen voor zonwering met screens. Zo kost de plaatsing van screens op de 1e of 2e verdieping natuurlijk meer dan op de benedenverdieping.

Benieuwd naar de prijzen voor jouw zonwering met screens? Neem dan zeker contact op met meerdere gespecialiseerde vakbedrijven. Zij bezorgen je graag een vrijblijvende prijsofferte en gratis advies op maat. Start je aanvraag hier!

 

Welke tips om de prijs van screens te drukken?

Het mag duidelijk zijn: zonwering met screens is de meerprijs ten opzichte van rolluiken zeker waard. Bovendien kan je wel degelijk besparen op de kostprijs van zulke screens. Ben je van plan om enkele plaatsers te contacteren? Hou dan zeker deze tips in je achterhoofd:

 

  • Kies voor standaardkleuren: zwart, wit, bruin, antraciet, … Voor dergelijke RAL-kleuren betaal je niks extra. Hou de prijzen van je zonnescreens dus binnen de perken door voor standaard in plaats van afwijkende tinten te kiezen.
  • Plaats screens op de benedenverdieping: de plaatsing van deze zonwering op je benedenverdieping komt goedkoper uit. Kan je voor een dakraam bv. werken met een rolluik? Geef dan eerder daaraan de voorkeur om extra kosten uit te sparen.
  • Ga niet voor volledig verduisterende screens: heb je liever een volledige verduistering in de slaapkamer? Dan komen gewone rolluiken gemiddeld een pak goedkoper uit. In de woonkamer, bureau, … neem je beter zonnescreens met een hogere mate van lichtdoorlatendheid. Die prijs ligt gemiddeld lager.
  • Opteer voor een standaard bediening: je zonwering aansluiten op je domoticasysteem of bedienen met een app… Het is makkelijk en cool, maar ook geen noodzaak. Voor een bediening met een eenvoudige afstandsbediening betaal je minder en het gebruikscomfort is ook best hoog.
  • Plaats screens zonder zonnecellen: solar screens zijn het neusje van de zalm, maar hun prijs ligt gemiddeld ook flink hoger. Is je budget voor je zonwering iets beperkter? Dan kan een vakbedrijf voor jouw screens ook gewoon de bekabeling mooi wegwerken en ze aansluiten op een stopcontact.

 

Hoe meerdere vakbedrijven vergelijken?

De belangrijkste tip om de prijs voor jouw zonwering screens te drukken? Dat is en blijft het vergelijken van meerdere voorstellen van gespecialiseerde vakbedrijven. Waarop je nu precies moet letten bij dat vergelijken? Dat ontdek je hieronder:

 

  1. Kostenbesparende adviezen

    Denkt een vakbedrijf met je mee om de kostprijs van je screens binnen de perken te houden? En welke specifieke uitvoeringen stellen ze dan voor? Door de adviezen van meerdere experts naast elkaar te leggen, kan je meer kosten uitsparen dan je zou denken.

  2. Montagekosten

    De prijs voor screens buiten zal allicht weinig verschillen als het om gelijkaardige uitvoeringen gaat. De montagekosten kunnen echter meer variëren. Het loont dus zeker om die arbeids- en verplaatsingskosten goed na te kijken.

  3. Garantietermijn

    Kwalitatieve zonnescreens gaan lang mee. Daarom krijg je bij een ervaren vakbedrijf doorgaans een garantie van minstens 5 jaar. Ga die termijn dus zeker na en check welke garantievoorwaarden er gelden.

  4. Dienst na verkoop

    Wat als de doek zou haperen bij het op- en aflaten? Of als de doek niet helemaal strak is en er plooien ontstaan? In dat geval moet je kunnen rekenen op je gekozen vakbedrijf. Check dus zeker hun dienstverlening na de aankoop van je screens, welk type herstellingen ze kosteloos uitvoeren, wanneer ze nieuwe doeken zouden plaatsen indien nodig, …

  5. Eerdere realisaties

    Blader zeker uitgebreid door de catalogus van de vakbedrijven die je contacteert. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit en de uitstraling van hun screens. Of heeft een bedrijf recent nog screens geplaatst bij een andere woning in je buurt? Dan is het zeker een goed idee om even een kijkje te nemen.

Vrijblijvend meerdere voorstellen aanvragen? Goed nieuws, daarvoor moet je enkel het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonwering. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers