Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-wering.be
banner image

Pergola

Een tweede vorm van overkapping die uitstekend dienst doet als zonnewering is de pergola. Heel gelijkaardig aan de terrasoverkapping, en veel vergist met de terrasoverkapping. Maar als we specifiek gaan kijken zijn er toch enkele verschillen tussen de terrasoverkapping en de pergola.

Net zoals in het artikel over de terrasoverkapping hebben we het hier over de materialen en mogelijkheden.

 

Wat is een pergola?

Wederom een overkapping uit een vast materiaal die als zonnewering dienst doet en tegelijkertijd tegen andere weergrillen beschermd. Het leuke aan een pergola is dat ze eigenlijk overal kunnen worden geplaatst.

In tegenstelling tot met de terrasoverkapping, die -strikt genomen- alleen tegen de gevel wordt geplaatst om een terras te ‘overkappen’. Toch moet aan dit verschil weinig belang worden gehecht, aangezien de meeste bedrijven met een pergola en terrasoverkapping gewoon op hetzelfde doelen. Een pergola wordt met behulp van steunpalen eender waar geplaatst.

Zo heb je een plekje in de tuin of aan het zwembad waar je helemaal tot rust kan komen.

 

Materialen van een pergola

Net zoals bij de terrasoverkapping zijn de voornaamste materialen waaruit een pergola is gebouwd hout, aluminium, polycarbonaat, glas en heel soms ook met een doek als dak.

Het hout die voor pergolas wordt gebruikt is ofwel tropisch hout, ofwel geïmpregneerd inheems hout. Deze houtsoorten zijn perfect bestand tegen vochtigheid, waardoor schimmels en houtrot geen kans maken.

Aluminium is een licht, bewerkbaar en sterk materiaal voor een terrasoverkapping die ook perfect bestand is tegen de weergrillen van onze lage landen.

Polycarbonaat, plexiglas of plastic wordt alleen gebruikt als dakplaten. De steunpalen zijn, welke keuze je ook maakt, altijd uit hout of aluminium gemaakt. Plexiglas wordt gebruikt als vervanging van glas; doordat het minder snel breekt en nog altijd licht doorlaat.

Een doek als dak wordt bij een pergola zelden gebruikt, omdat het moeilijker op te rollen is dan bij een terrasoverkapping. Eventueel kan dit elektrisch gebeuren, maar dan moet je wel elektriciteitsaansluitingen leggen naar de pergola. Het is altijd aangeraden om een doek te kunnen oprollen, aangezien in de winter scheurtjes zouden kunnen ontstaan door hagel en ophopende sneeuw.

 

Meer informatie over de pergola

Zonne-wering.be is een algemene site over allerhande types zonnewering. Daardoor gaan wij niet veel dieper in op alle types zonnewering dan een vrij algemene uitleg. Wil je meer weten over pergolas? Ga dan naar onze partnersite en krijg de verschillende mogelijkheden die je hebt met pergolas te lezen. Lees daarnaast ook hoe je zelf een pergola kan maken/plaatsen, welke premies er zijn, waarmee je rekening moet houden en meer. Ga hier naar pergolainfo.be.

 

Prijsadvies pergola

We kunnen er niet genoeg op aandringen: door prijzen te vergelijken bespaar je heel wat geld uit! Vraag dus enkele offertes aan vooraleer je beslist om met een bepaalde firma in zee te gaan. Let bij het vergelijken op zaken zoals de kostprijs van de materialen, de garantieperiode, eventuele promoties, … Bij de meeste firmas betaal je meer of minder voor net hetzelfde!

Door het onderstaand formulier in te vullen krijg je meteen meerdere offertes. Die krijg je bovendien helemaal gratis en er is vervolgens geen aankoopverplichting!

 

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers