Zonwering plaatsen? Vraag online offertes aan.

Screens voordelen en nadelen

Ondertussen kreeg je hopelijk al een beter beeld van wat een screen nu precies is en welke mogelijkheden je hebt met deze zonnewering. Natuurlijk is het belangrijk om de verschillende plus- en minpunten van alle types zonnewering met elkaar af te wegen. Precies om deze reden maakten wij ook van screens een handig lijstje met de voordelen en nadelen.

 

Voordelen van screens

1. Een screen is mooi en makkelijk ‘weg te werken’. Met wegwerken bedoelen we uiteraard dat de screen eenvoudig terug in zijn kast kan worden gerold, zonder dat die zichtbaar is. Je ziet met andere woorden een screen niet zitten als hij niet in gebruik is.

2. Een voordeel ten opzichte van rolluiken is absoluut dat een screen nog steeds je uitzicht bewaard. Een dubbele werking dus! De warmte en felle stralen van de zon worden weggewerkt, maar je kan nog steeds ongestoord naar buiten kijken.

3. Door voor screens te kiezen heb je heel wat keuze. Als eerste zijn er al de enorme hoeveelheid kleuren waaruit je kan kiezen, ten tweede zijn er ook nog heel wat opties waarvoor je kan kiezen, zoals bijvoorbeeld automatisering. Andere zonnewering heeft meestal veel minder mogelijkheden.

4. Nog een voordeel van screens is het enorme gebruiksgemak! Het schoonmaken van screens is erg eenvoudig en geen tijdrovende klus. Daarnaast is het ook niet moeilijk om de screens op en neer te laten, zeker niet als ze elektrisch zijn. Daarnaast zijn de screendoeken van tegenwoordig allemaal brandvertragend, bestand tegen schimmel en helemaal antistatisch. Zo slaap je op beide oren!

 

Nadelen screens

1. Als je de screens ‘s avonds ook neer laat, dan moet je niet verwachten dat ze ook gaan verduisteren. Wanneer een ruimte vanbinnen is verlicht gebeurt immers het omgekeerde effect van overdag. Met andere woorden: de buren kunnen (vaag) binnenkijken.

2. Verbonden aan het eerste nadeel is ook dat de zon nooit helemaal kan worden buitengesloten met screens. Met een maximum van 85% moet je je tevreden kunnen stellen.

3. Een screendoek is een dun materiaal. Hierdoor is vervorming van het doek zeker mogelijk. Ook de wind speelt hierbij een vervelende rol. Informeer je dus goed vooraleer je kiest om een bepaald type screens te plaatsen.