Zonwering plaatsen? Vraag online offertes aan.

Prijs blinds

Als je het vorige artikel al doornam, dan weet je dat er heel wat verschillende soorten blinds zijn. Het is dan ook logisch dat al deze verschillende soorten blinds een andere prijs hebben. Afhankelijk van de materialen en het type blinds zal de prijs dan ook toe- of afnemen.

 

Wat maakt de prijs van blinds?

Naast materialen en types zijn er nog andere factoren die de prijs van blinds beïnvloeden. Ook de grootte, automatisering, kleur, garantie, plaatsing … maakt deel uit van de kostprijs van blinds. Houten en metalen shutters zullen over het algemeen het duurst zijn. Plastic shutters zijn vaak het goedkoopst, omdat je ze ook snel in een ‘kant-en-klare’ optie kan aankopen. Blinds van stof schommelen van prijsklasse ergens tussenin.

Je mag rekenen dat je voor op maat gemaakte blinds tussen 150 en 500 euro per vierkante meter betaalt. Kant-en-klare blinds zijn goedkoper, maar je hebt wel minder mogelijkheden. Hiervoor beginnen prijzen rond 70 – 100 euro per vierkante meter. Vraag, voordat je de blinds laat plaatsen, zeker na wat allemaal in deze prijs zit. Als je meer betaalt, moet je je eisen immers ook wat hoger stellen!

Voor automatisatie van je blinds betaal je rond de 100 á 250 euro extra.

 

Wat zit in de prijs van blinds inbegrepen?

Veel mensen schrikken als ze de prijs van blinds zien. We moeten toegeven, het is niet zo goedkoop…

Maar waarom is die prijs dan zo hoog? Op maat gemaakte blinds zijn natuurlijk geen simpel werkje om te maken, dus dat maakt het grootste deel van de kost uit. Zo worden de lamellen afgewerkt met een speciale lak die ervoor zorgt dat de lamellen tegen een stootje kunnen. De kleur die je kiest maakt natuurlijk ook een deel van de prijs uit.

De bovenbak waarin de lamellen komen te zitten als ze worden omhoog gehesen en natuurlijk ook enkele jaren garantie maken meestal de volledige prijs uit. Zo ben je er zeker van dat je blinds kwalitatief en duurzaam zijn!

 

Blinds laten plaatsen

Bij de niet zo kant-en-klare blinds zal de plaatsingskost meestal al zijn inbegrepen in de totaalprijs. Echter is dit niet altijd het geval en is het dus belangrijk dat je dit zeker nog eens navraagt vooraleer je de definitieve beslissing maakt.

Nog een tip die we je graag meegeven is om offertes van verschillende installateurs te vergelijken. Sommige vakmannen plaatsen immers exact dezelfde blinds als andere firma’s, maar dat tegen een veel goedkopere prijs. Offertes vergelijken is dus een must! Via zonne-wering.be kan je gratis en zonder aankoopverplichting offertes vergelijken.

Het enige wat je moet doen is het onderstaande formulier invullen. Kies voor ‘verticale zonwering’ als je prijsoffertes voor blinds wilt ontvangen.