Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-wering.be
banner image

Screens

Een zonnewering die vrij dicht bij rolluiken en blinds ligt zijn de screens. Ze worden voor de ramen of deuren geplaatst en kunnen -al dan niet automatisch- op en neer worden gelaten.

Ze mogen dan wel dicht bij rolluiken liggen, de voornaamste taak van screens is om als zonnewering te dienen. Daardoor verduistert een screen niet volledig. Het aantal licht die je doorlaat is te kiezen door de kleur en de perforatiegrootte van de screens. Afhankelijk van deze factoren, kan een screen tot 85% zonlicht blokkeren.

Screens kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. In sommige gevallen lukt het gewoon niet om ze binnen te plaatsen. Screens binnen plaatsen betekent natuurlijk wel dat je geen rekening moet houden met wind! Echter zijn buitenscreens wel weer meer isolerend.

 

Soorten screens

In feite zijn er geen heel grote verschillen tussen de verschillende ‘soorten’ screens. Toch willen we enkele mogelijkheden met jullie delen.

Naast de gewone screens zijn er ook projectscreens. Deze screens zijn bedoelt voor grotere oppervlaktes van zonnewering te voorzien. Het verschil tussen deze en gewone screens is dat de geleiders bij projectscreens worden vervangen door staaldraad.

Een tweede type screens zijn de verduisteringsscreens. Meestal zwart, of toch een heel donkere kleur, en geen of zeer kleine perforatie. Hierdoor komt geen zonlicht door. Deze screens worden gebruikt in slaapkamers.Handig op plaatsen waar veel wind komt zijn de windvaste screens. Door extra stevige veren blijft het doek mooi zitten en ontstaan er geen scheurtjes. Ideaal aan de zee of in plaatsen waar weinig bebouwing staat.

 

Opties bij installatie zonwering screens

Afhankelijk van de soort screen die je kiest en de firma die het screen levert krijg je bepaalde opties en/of mogelijkheden. Qua montage van de zonwering screens zijn er verscheidene mogelijkheden.

Een voorzetscreen is vrijwel iedere keer het goedkoopst. De screen kan gewoon voor de ramen worden geplaatst. Een opbouwscreen wordt in de muur geïntegreerd en ten slotte rest er nog de mogelijkheid om een screen te laten installeren in de spouwmuur. (De opening tussen de binnen en buitenmuur). Een andere optie die je kan kiezen is of de screens al dan niet insectenwerend zijn. Zo heb je zonnewering en horren in één!

 

Alternatief screens

Zonnewering plaatsen doen mensen voor verschillende redenen. Soms vinden ze een te veel aan licht gewoon niet aangenaam, maar meestal is het de zonnewarmte die -door glas- de ruimte te veel opwarmt die de doorslag geeft om zonnewering te plaatsen.

Een mogelijkheid om af te zien van de ‘duisternis’ die een screen creëert, kan je altijd opteren voor hoogrendementsglas. Deze superisolerende beglazing houdt de doorkijkbaarheid van het glas voor de volle 100%, maar door zijn speciale ontwikkeling zorgt dit hoogrendementsglas ervoor dat de warmte niet zal opstapelen binnenshuis, en tegelijkertijd dat opgewekte warmte van binnenshuis niet naar buiten zal ontsnappen.

Dit komt doordat hoogrendementsglas een driedubbele beglazing is, met tussen iedere laag glas een edelgas. Zo’n edelgas zorgt ervoor dat warmte en koude niet naar binnen of buiten kan. In plaats van screens voor je ramen te installeren, kan je dus ook altijd kiezen voor hoogrendementsglas. Wordt het iets te veel licht? Dan kan je nog altijd gordijnen of screens voor het hoogrendementsglas hangen.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonwering. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers