Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-wering.be
banner image

Verandazonwering

Verandazonweringen zijn zonweringen die op een of andere manier helpen tegen te veel zon die in een veranda schijnt. Aangezien een veranda voornamelijk uit glas bestaat, wordt het al gauw heel warm in zo’n veranda.

Kiezen voor verandazonwering helpt je met het regelen van deze temperatuur, waardoor het veel aangenamer wordt om in je veranda te zitten. Zowel tijdens de winter als tijdens de zomer. Deze zonwering is niet alleen te gebruiken voor veranda’s, maar ook voor andere afdaken zoals terrasoverkappingen en pergola’s. Er zijn drie verschillende types verandazonwering waar we in dit artikel verder op in gaan.

 

Verandazonwering mogelijkheden

Bij verandazonwering gaat het altijd om buitenzonwering. In principe zijn er drie verschillende types zonnewering voor veranda’s of overkappingen.

De eerste zonnewering is die voor op het dak. Dit type lijkt sterk op een zonnescherm. Bovenaan de veranda of aan de gevel wordt een kast geplaatst waarin een opgerold schaduwdoek zit.

Deze kan worden uitgerold over de gehele spanwijdte van het dak, met behulp van geleiders die aan de zijkanten van de veranda, of de overkapping, worden geïnstalleerd. Deze verandazonwering is enkel mechanisch te bedienen, ofwel automatisch ofwel volautomatisch. (met behulp van zonne- en windsensoren.)

Een tweede optie is door de bevestiging van een knikarmscherm of zonnescherm aan de buitenkant van de veranda. Deze optie wordt veel gekozen bij veranda’s zonder glazen dak. Hierbij wordt een bak, met daarin een opgerold zonnescherm, aan de buitenkant van de veranda geplaatst. Als er te veel zon is, wordt deze uitgerold zodat de zon wordt geblokkeerd en je kan genieten in je veranda zonder oververhit te worden.

Ten slotte is er is nog de keuze voor screens. Deze zonnewering wordt voor de ramen en deuren van de veranda geschoven. Dit kan automatisch, volautomatisch of met de hand.

Uiteraard kan een combinatie van al deze types verandazonneweringen ook werken.

 

Verandazonwering volledig automatiseren

Verandazonwering die op het dak wordt geplaatst moet je laten automatiseren, niet-automatische verandazonwering voor het dak bestaat niet. De andere zonneweringen voor de overkappingen kan je zowel handmatig als automatisch aankopen.De meeste bedrijven zullen je wel aanraden om de zonwering meteen te laten automatiseren. Het is immers nogal ingewikkeld om deze zonneweringen handmatig te bedienen.

Een mogelijkheid om je verandazonnewering volledig te laten automatiseren, is door gebruik te maken van sensoren. Windsensoren, regensensoren en natuurlijk zonnesensoren. Vanaf dat er felle zon, een te veel aan wind, of regen op de zonneschermen valt, zullen ze automatisch oprollen.

 

Verandazonwering prijs

De prijs voor deze zonweringen hangt natuurlijk af van welke zonwering je wilt. Wil je één enkel type? Of wil je graag een combinatie? Combinaties zullen vaak goedkoper zijn dan alle verandazonweringen apart aan te schaffen. Automatisch, volautomatisch of handmatig?

Sommige verandazonweringen kan je niet handmatig aanschaffen (dakzonwering). Automatische of volautomatische (met sensoren) zonwering is jouw keuze. Vaak verschillen de prijzen niet zo erg veel. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn onder meer de grootte van de zonnewering, de materialen, de installatiekosten en extra’s.

 

Gratis offertes

Hoeveel het exact zou kosten voor verandazonwering aan te schaffen, kan je hieronder te weten komen. Krijg automatisch, gratis, prijsoffertes toegestuurd.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonwering. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers