Zonwering plaatsen? Vraag online offertes aan.

Zonnescherm voordelen en nadelen

Voor een bepaald type zonnewering kiezen is altijd een moeilijke beslissing aangezien je alle voordelen en nadelen met elkaar moet afwegen. Dat moet je uiteraard doen, zo kom je later voor geen vervelende verrassingen te staan.

Wij hebben alle voordelen en nadelen van zonneschermen voor jullie gebundeld. Zowel de algemene voor- en nadelen, als de plus- en minpuntjes voor de knikarmschermen, schaduwdoeken en uitvalschermen.

 

Algemene voordelen zonnescherm

Het belangrijkste voordeel van een zonnescherm is natuurlijk de warmtewering en het warmtebehoud! Tijdens warmere dagen blijf je koel onder een groot schaduwoppervlak zitten, en tegelijkertijd voorkomt het zonnescherm dat het binnen te warm wordt.

Staat er een TV, computer of ander beeldscherm waar naar je door vervelende zonnestralen niet meer kan kijken? Een zonnescherm schermt ook af tegen verblindende zonnestralen. Over meubilair gesproken: door een zonnescherm te plaatsen zal je interieur niet langer verkleuren!

 

Algemene nadelen zonnescherm

Het maakt niet uit voor welk zonnescherm je opteert, een deel van het uitzicht zal je altijd verliezen. Een ander nadeel is dat je altijd moet opletten met sterke weergrillen. Het doek van zonneschermen is bestand tegen veel, maar let zeker op bij voorspelde hagel of hevige wind.

 

Voordelen knikarmscherm

Een van de enige zonneschermen die de mogelijkheid heeft om te worden geautomatiseerd. Daarnaast is het ook het enige zonnescherm die vrijwel volledig kan worden weggewerkt door het terug in zijn kast te schuiven/plooien. Als je moet kiezen tussen een terrasoverkapping en een knikarmscherm, dan zal je zien dat een knikarmscherm goedkoper is en dezelfde functie vervult.

 

Nadelen knikarmscherm

De enige mogelijkheid die je hebt om het knikarmscherm op te hangen is door het aan de muur te bevestigen. Je kan dus geen creatief plekje omtoveren tot een schaduwrijke omgeving.

 

Voordelen schaduwdoek/zonnezeil

Het grootste voordeel, vinden wij, is dat je het schaduwdoek eender waar kan plaatsen. In het midden van je tuin, op je terras, zelfs over je kippenhok. Een ander groot voordeel van dit zonnescherm is dat het erg eenvoudig is om een zonnezeil zelf te plaatsen.

Een knikarmscherm of uitvalscherm heeft vrijwel altijd professionele plaatsing nodig door zijn ingewikkelde procedure. Een schaduwdoek kan je eenvoudig engoedkoop on-line bestellen, en met de bijgeleverde instructies zelf plaatsen.

 

Nadelen schaduwdoek/zonnezeil

Niet op te bergen, en het schaduwdoek telkens opbergen en terug openzetten is een hele klus…

 

Voordelen uitvalscherm

Een uitvalscherm is goedkoop en de betere zonnewering van de zonenschermen door zijn hellingsgraad.

 

Nadelen uitvalscherm

Het kan storend zijn doordat zo een groot deel van het uitzicht verloren gaat. Hierdoor wordt het vaak ook als esthetisch minder mooi gezien. Het wordt vaak ook moeilijk om onderdoor te lopen, wat natuurlijk enige ergernis kan opleveren.