Zonwering plaatsen? Vraag online offertes aan.

Prijs overkapping

Afhankelijk van welke overkapping je wenst, kan de prijs nogal verschillen. Een terrasoverkapping, pergola of prieel zijn qua prijsklasse heel gelijkaardig. Een veranda daarentegen kost heel wat meer. Waar hangt de prijs allemaal van af, en wat is de gemiddelde kostprijs van dit alles? Lees het onderstaande artikel en vul het formulier onderaan in om een prijs op maat te krijgen van professionele plaatsers van overkappingen.

 

Waar hangt de prijs van een overkapping van af?

Een groot verschil in prijs kan voortkomen uit de materiaalkeuze. Zoals je ondertussen misschien al weet kan je kiezen voor hout, aluminium, plexiglas en glas als je voor een overkapping kiest. Hout en aluminium zijn vrij dure, maar sterke materialen. Plexiglas wordt meestal enkel gebruikt bij terrasoverkappingen en soms bij pergola’s, als dakplaat. Dit materiaal is het goedkoopste van de vier.

Het duurste materiaal? Dat is zonder twijfel glas. Voor hout en aluminium betaal je minimaal 100 euro per lopende meter. De prijs kan wel tot tien keer zo veel zijn.Voor plexiglas of polycarbonaat betaal je ongeveer de helft. Voor glas mag je dan weer de helft bijrekenen.

 

Zelf bouwen, doe-het-zelf-pakket of op maat gemaakt

Uiteraard kost een overkapping je het minst als je ze van top tot teen zelf optrekt. Uiteraard is het resultaat (meestal) iets minder mooi ogend, doordat men vaak niet over alle nodige professionele kennis beschikt om een overkapping te plaatsen.

Een doe-het-zelf-pakket overkapping kost je meer, maar is vaak eenvoudiger te installeren. Een doe-het-zelf-pakket is trouwens nog steeds niet overdreven duur. Aangezien ze op grote schaal worden gefabriceerd kan de prijs enorm worden gedrukt.

 

Een op maat gemaakte overkapping is het duurst.

Doordat alles moet worden uitgetekend en doordat er moet worden bedacht hoe de overkapping in elkaar zal moeten worden gestoken kan een op maat gemaakte overkapping je diep in je geldbeugel doen tasten. Hiermee heb je natuurlijk wel een uniek resultaat.

 

Oppervlakte overkapping

Hoe groter… Hoe duurder. Er is immers meer materiaal nodig voor een grotere overkapping, waardoor de materiaalkost toeneemt. Maar ook wordt het vaak ingewikkelder om een overkapping te plaatsen als ze groter is. Er zijn meer steunbalken en meer technische kennis nodig om de overkapping stabiel te plaatsen.

 

Laten plaatsen of zelf plaatsen

Een plaatsingskost van een overkapping ligt tussen 50 en 100 euro per vierkante meter. Dan weet je wel meteen dat het snel, minitieus en juist gebeurt. Als je zelf niet over de nodige handigheid of kennis beschikt ben je beter dat je een overkapping laat plaatsen. Doe je iets fout, dan heb je natuurlijk ook weer meer kosten.

Heb je toch de mogelijkheid om een overkapping zelf te plaatsen? Doe dit dan zeker! Het zal je een hoop op de uiteindelijke kostprijs uitsparen.

 

Extra’s en opties

Lichten ophangen, verwarming integreren, verkoeling installeren, scheidingswanden zetten, … Dit zijn allerlei opties die je in een overkapping kan (laten) integreren. Dit kost je natuurlijk allemaal ook wat extra.

 

Prijsopgave overkapping

Door het onderstaande formulier in te vullen kan je (gratis en vrijblijvend) een prijsopgave voor een overkapping aanvragen. Zo weet je exact hoeveel een overkapping jou zou kosten. Deze dienst hoeft geen aankoop voort te brengen, maar kan louter informatief worden gebruikt.