Zonwering plaatsen? Vraag online offertes aan.

Zonwerende folie

Zonneschermen, rolluiken, overkappingen en gelijkaardige zonnewering kan natuurlijk maar zoveel zonwering bieden. Het nadeel aan deze zonnewering is dat ze ofwel maar gedeeltelijk voor zonwering zorgen, ofwel het volledige raam verduisteren zodat ook het licht wordt weggenomen.

Als je voor zonwerende folie kiest heb je dat effect niet meer. Deze verduisterende folie moet op je ramen worden gekleefd en zorgt er voor dat licht nog steeds door kan maar dat de vervelende, felle zonnestraal wel worden geblokkeerd.

 

Mogelijkheden

Er zijn verschillende zonwerende folies op de markt te verkrijgen. Je kan altijd kiezen tussen folie die je aan de buitenzijde van een raam kleeft, of gewoon aan de binnenkant van je woning. Echt verschil maakt dit niet uit op vlak van zonwering en warmtewering. Waarschijnlijk zal de folie die aan de buitenzijde wordt gekleefd wel iets minder lang meegaan. Dat komt doordat er op den duur vochtigheid onder de zonwerende folie kruipt.

Veel belangrijker zijn de tinten waarin de zonnewerende folie voorkomt. Als je voor zonwerende folie kiest wil je natuurlijk nog steeds een blik buitenshuis kunnen werpen. Afhankelijk van het percentage aan zonnewarmtereductie wordt de folie vaak donkerder.

Een ‘neutrale’ kleur zal de zonnewarmte verminderen tussen 55 en 60%, terwijl een zilvertint voor meer dan 70% aan reductie veroorzaakt. Omgekeerd zal de zilver getinte folie wel minder zichtbaar licht doorlaten, terwijl de neutrale tint dat veel meer doet.

Het handige aan deze folies is dat je ze op maat kan snijden en dat ze dus op ieder glas kunnen worden gekleefd. Zorg er wel voor dat ze mooi worden gekleefd, zodat er geen bubbeltjes verschijnen.

 

Prijs zonwerende folie

Daarnaast komt ook nog eens dat zonwerende folie helemaal niet duur is. Afhankelijk van de tint, het merk en de afmetingen betaal je gemiddeld iets van een 30 à 50 euro per 1 x 1,5m folie. Uiteraard zijn er ook duurdere en goedkope varianten. Kijk altijd naar de zonnewarmtereductie en de lichtdoorlaatbaarheid. Probeer deze mooi op elkaar af te stellen zodat je huis plots niet veel te donker wordt.

Kijk hier al eens naar het overzicht van zonwerende folie van Bol.com.