Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-wering.be
banner image

Windscherm

Bepaalde types van zonnewering kunnen worden voorzien van een windscherm. Dit windscherm zorgt ervoor dat er geen windvlagen meer onder de zonwering kunnen en zorgt tegelijkertijd ook voor zonwering. Windschermen worden vaak geplaatst in de buurt van terrassen, bij zonweringen zoals zonneschermen, terrasoverkappingen en pergola’s.

 

MOGELIJKHEDEN

De mogelijkheden met windschermen zijn quasi onbeperkt. Qua uitzicht kan je kiezen voor allerlei kleuren en patronen, daarbij moet je wel een keuze maken uit één van de drie plaatsingsmogelijkheden. Ofwel kies je voor een permanent windscherm, een oprolbaar windscherm of een wegneembaar windscherm.

 

Permanente windschermen

De permanente windschermen hebben veel weg van een gewoon tuinscherm. Deze doen dan ook perfect dienst als windbrekers en zonwering. Bij deze windschermen heb je de keuze uit vrijwel alle materialen: hout, beton, composiet, glas, metaal, … Of een combinatie daarvan.

Een permanent windscherm is een windscherm die permanent vast staat verankerd en die je dus niet meer kan wegnemen. Het voordeel hiervan is dat de windschermen erg stabiel zijn en bestand zijn tegen huisdieren en kinderen.

 

Oprolbare windschermen

Tegenwoordig is dit de meest gekozen variant, aangezien ze mooi op te bergen zijn als ze niet worden gebruikt. Er zijn twee mogelijkheden bij oprolbare windschermen; verticale, of horizontale windschermen.

Horizontale windschermen zijn het populairst. De kast waarin het opgerolde doek zit, wordt aan de gevel, of ergens anders, opgehangen. Vervolgens kan dit doek worden uitgetrokken en vastgemaakt aan een paaltje dat iets verder staat verankerd.

De verticale windschermen worden aan het dak van een terrasoverkapping of ander bijgebouw bevestigd. Ook hier kan het doek vervolgens worden uitgetrokken maar dit keer kan het wel gewoon los gehangen worden, zonder bevestiging.

 

Verrijdbare windscherm

Een verrijdbaar windscherm is een vast windscherm dat niet staat verankerd. Ze kunnen eenvoudig in elkaar worden geschoven (indien er meerdere windschermen naast elkaar moeten worden geplaatst.) en opgenomen worden en weg worden geborgen. Er worden ook wieletjes voorzien aan de bodem, zodat ze gewoon weg kunnen worden geschoven.

 

VOORDELEN EN NADELEN

Voordelen

  • Zorgen voor extra zonwering, waardoor je ook geen last zal krijgen van laaghangende zon.
  • Vrij goedkope en simpele oplossing.
  • Heel wat mogelijkheden!

Nadelen

  • Ze bieden niet erg veel privacy. Daarvoor kies je beter voor een omheining.

 

KOSTPRIJS

Windschermen zijn er vele varianten te vinden, waardoor het moeilijk wordt om een exacte prijs mee te geven. De prijzen die we hier geven zijn dan ook voorbeeldprijzen en kunnen afwijken van prijzen die jij terugvindt. Voor een oprolbaar windscherm betaal je tussen 40 en 70 euro per lopende meter.

Een vast, permanent windscherm kost je meer. Tussen 50 en 350 euro per lopende meter. Voor een windscherm die je kan wegnemen betaal je zo’n 100 á 350 euro per meter.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonwering. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers